Bedrijfsjuristen

Bedrijfsjurist

 

 

 

 

Het is belangrijk voor bedrijven om de beste bedrijfsjuristen in dienst te nemen om hen te adviseren over de juridische kant van hun zaken. Dit is niet alleen over de vaststelling van de kwestie die heeft geleid tot de juridische probleem, zoals met advocaten, is er meer aan een probleem dan de oorspronkelijke schadelijke kwesties. Het gaat er niet om of het bedrijf zich juridische hulp kan veroorloven, maar of het bedrijf het zich kan veroorloven geen juridische hulp in te schakelen. Het is ook belangrijk om de positie van de bedrijfsjurist niet alleen op het juridische front te beschouwen, maar ook op het menselijke.

Wanneer het om informatietechnologie gaat, is het duidelijk dat bepaalde soorten programma’s, contracten en andere belangrijke juridische documenten van kracht moeten zijn, en dat te allen tijde vertrouwelijkheid moet worden betracht. Er zijn veel advocaten die het belang hebben ingezien van de rol van de informatietechnologie in het bedrijfsleven en het belang van technologische zaken, aangezien een cliënt (en een advocaat) een aanzienlijk effect kunnen hebben op de bottom line van het bedrijf. De advocaten die over de juiste kennis van informatietechnologie beschikken, kunnen hun cliënten ook op andere gebieden helpen, zoals op het gebied van bedrijfsfinanciën, en hebben meer dan de algemene informatietechnologie een grondige kennis van het specifieke recht dat voor de cliënt van belang is.

Er is ook de kwestie van het scheppen van een precedent. Net zoals een bedrijfsjurist zijn richtlijnen niet zal opstellen op basis van een gesloten raad van bestuur, zal een onderneming de verwachtingen van een bedrijfsjurist kunnen evenaren.

En tenslotte wordt het tijd dat een advocaat begrijpt wat nu precies de problemen zijn in de ondernemingswereld. De traditionele vennootschapsbelastingstructuur, de koop-verkoopovereenkomsten en de aandeelhoudersleningen maken het voor de leidinggevenden steeds ingewikkelder om advies te geven en zichzelf te beschermen. Het is niet bepaald eenvoudig om een leidinggevende te adviseren hoe hij in het INTER-ste geheim een rechtspersoon kan oprichten en zijn contract kan beschermen als dit zijn persoonlijke activa zou kunnen vernietigen. Degenen die bedrijfsjuristen in dienst hebben, staan voor een uitdaging: een bedrijfsjurist die vertrouwd is met het ondernemingslandschap en die bedrijven kan adviseren dat hun bedrijfsjuristen en directeuren niet zouden doen; als een bedrijf meer moet uitgeven dan het geld dat het heeft om een intern instructieve entiteit op te zetten, meer dan wat hun juridisch adviseur had kunnen aanbevelen.

Succesvolle bedrijfsadvocaten moeten ook begrijpen hoe ze een realistisch en professioneel project moeten samenstellen, en in staat zijn om de best mogelijke beslissingen te nemen in de handen van hun cliënten. Een bedrijfsadvocaat zal de risico’s beoordelen en de juiste aanbeveling doen aan zijn zakelijke cliënt om de gewenste resultaten te bereiken. Op dat punt is het een match made in heaven voor een bedrijf, waar er behoefte is om te begrijpen welke methode van wat X het beste is voor de cliënt.

lees meer: