De beste manieren om de betrokkenheid van werknemers te verbeteren en de productiviteit te verhogen

Personeelsontwikkeling is is een grote uitdaging op de werkplek van vandaag. De werkdruk neemt toe en de druk om resultaten te boeken is nog nooit zo groot geweest. Maar met zoveel werknemers die het gevoel hebben dat ze geen controle hebben over hun werkdag en weinig reden om loyaal te blijven aan hun organisatie, is het geen wonder dat de betrokkenheid van werknemers op een historisch dieptepunt is beland. De trieste waarheid is dat de meeste werknemersbetrokkenheidsinitiatieven geen duurzame resultaten opleveren. Hoewel u kleine, stapsgewijze stappen kunt nemen om de betrokkenheid van werknemers in uw organisatie te verbeteren, is er een ingrijpende revisie nodig om blijvende resultaten te bereiken. Gelukkig zijn er veel strategieën die u meteen kunt implementeren, en sommige daarvan zijn verrassend eenvoudig! In deze blogbijdrage gaan we dieper in op alles wat u moet weten over het verbeteren van de betrokkenheid van werknemers door betere planningspraktijken en sterkere leiderschapsontwikkelingsprogramma's. Lees verder om meer te weten te komen over hoe deze strategieën een positieve invloed kunnen hebben op de bedrijfscultuur en de productiviteitsniveaus van uw bedrijf, zodat u eindelijk werknemers enthousiast kunt maken om weer aan het werk te gaan!

Personeelsontwikkeling

Wat is werknemersbetrokkenheid eigenlijk?

Werknemersbetrokkenheid is een gemoedstoestand. Het is het gevoel dat je baan zinvol en nuttig is, en dat je een verschil kunt maken in de wereld. Bevlogen werknemers hebben minder kans op een burn-out, hebben een hogere productiviteit en blijven eerder bij hun werkgever. Betrokkenheid van werknemers is meer dan een gevoel. Het is een mix van factoren die een positieve mindset creëren bij werknemers. Het is belangrijk om te begrijpen dat bevlogenheid geen doel op zich is. Het is een reis, en het zal variëren van persoon tot persoon op basis van factoren zoals hun persoonlijkheid, rol, werkomgeving, en leiderschapsstijl.

Hoe kunt u de betrokkenheid van werknemers op uw werkplek verbeteren?

Er zijn een paar belangrijke gebieden waarop u zich kunt richten als u de betrokkenheid van werknemers wilt vergroten. Begin met een eerlijke blik te werpen op de cultuur en het klimaat van uw organisatie. Het is belangrijk om eventuele hiaten tussen wat werknemers willen en wat ze ervaren te identificeren. Zodra u een beter idee heeft van waar verbeteringen kunnen worden aangebracht, kunt u een plan maken om deze tot stand te brengen.

  • Geschiktheid – Als werknemers het gevoel hebben dat ze geschikt zijn voor de rollen en verantwoordelijkheden die ze vervullen, is de kans groter dat ze betrokken zijn. Dit is vooral belangrijk voor functies die niet tot de traditionele "front-line" functies behoren, zoals managers, HR-managers en leidinggevenden.
  • Betekenis – Het is belangrijk om een betekenis en doel voor uw organisatie te creëren die bij werknemers weerklank vindt. Wat zijn de gemeenschappelijke doelen en waarden die uw organisatie probeert te bereiken? Wat maakt die waarden tot realiteit?
  • Controle – De betrokkenheid van werknemers wordt sterk beïnvloed door hun gevoel van controle over hun werk. Hebben ze het gevoel dat ze een stem hebben in de beslissingen die hen aangaan? Worden hun werkprestaties rechtstreeks beïnvloed door hun managers?
  • Mensen – Hoewel technologie vaak de meeste aandacht krijgt als het gaat om het verbeteren van de betrokkenheid van werknemers, hebben menselijke interacties een nog hogere prioriteit. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat het beleid en de processen van uw bedrijf zijn ontworpen met eenvoud in het achterhoofd.
  • Pas cognitieve gedragstherapie toe voor een betere betrokkenheid van uw werknemers

Tips om de betrokkenheid te verbeteren door planning en training.

  • Bouw een cultuur van betrokkenheid – Dit is misschien wel de belangrijkste stap. Het vereist een cultuuromslag in hoe je tegen je bedrijf en de rollen binnen je bedrijf aankijkt. De beste manier om dit te doen is om in de eerste plaats geëngageerde werknemers aan te nemen.
  • Gebruik openhartige feedback als een leermiddel – Gebruik feedback als een kans om werknemers aan te moedigen te kijken naar gebieden waar ze kunnen verbeteren. Als organisatie zou u dit op regelmatige basis moeten doen. In het ideale geval doe je dit zo vaak dat werknemers weten wanneer ze worden bekritiseerd.
  • Minimaliseer uw digitale voetafdruk – Het internet heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om in contact te komen met werknemers, maar het heeft het ook gemakkelijker dan ooit gemaakt om hen te isoleren. U moet de moeite nemen om de digitale voetafdruk van uw organisatie te minimaliseren, met name in social media kanalen.
  • Blijf in contact – Een van de beste manieren om uw werknemers in de gaten te houden, is door zowel persoonlijk als online met hen in contact te blijven. Maak er een punt van om uw kantoor te verlaten en regelmatig met uw personeel in contact te komen.
  • Gebruik managementsoftware – Betrokkenheid van werknemers is vooral belangrijk voor managers, maar het is ook bijzonder belangrijk voor managers. Managers moeten het beste in hun werknemers naar boven halen, dus het is van cruciaal belang dat u een goede één-op-één verstandhouding heeft met uw leidinggevende.

Conclusie.

Het is geen geheim dat de betrokkenheid van werknemers een grote uitdaging is op de werkplek van vandaag. Met zo veel werknemers die het gevoel hebben dat ze geen controle hebben over hun werkdag en weinig reden om loyaal te blijven aan hun organisatie, is het geen wonder dat de betrokkenheid op een historisch dieptepunt staat. Gelukkig zijn er veel strategieën die u meteen kunt implementeren, en sommige daarvan zijn verrassend eenvoudig! In dit blogartikel bespreken we alles wat u moet weten over het verbeteren van de betrokkenheid van werknemers door betere planningspraktijken en sterkere leiderschapsontwikkelingsprogramma's. Lees verder om meer te weten te komen over hoe deze strategieën een positieve invloed kunnen hebben op de cultuur en productiviteit van uw bedrijf, zodat u uw werknemers eindelijk weer enthousiast aan het werk kunt krijgen!