Hoe geld te besparen op uw budget

Budgetcoach

 

 

 

 

Een budgetcoach is iemand die veel ervaring heeft opgedaan om mensen te helpen die worstelen met hun financiën. Voor iemand die het even druk heeft als u of veel meer, of zo ver weg is als sommige plaatsen, kan een budgetcoach voor iemand als een licht in het donker zijn. Misschien weet u het niet en kunt u het niet alleen, u hebt waarschijnlijk geen probleem in het geval dat u uw eigen budget niet uitvoert.

Helaas hebben mensen met de huidige drukke levensstijl niet meer de tijd om hun eigen budget te maken. Dit is een van de grootste budgetfouten die mensen maken, en dit is waar een budgetcoach je kan helpen. Soms vraag ik me af hoe ik mensen kan helpen als ik hoor dat dit de enige budgetfouten zijn die ze maken. Het is moeilijk om een budget te maken als je het zo druk hebt, om nog maar te zwijgen van iemand die geen enkele vaardigheid heeft om een goed budget te maken. Met mijn klanten help ik ze zoeken naar manieren om hun geld te gebruiken en het te laten meegaan op de manier waarop zij dat willen. Ze zitten niet vast in de sleur die wij hebben en hebben gecreëerd voor onszelf en de kinderen. De ondeugd van stap 2 en 3 is nog zo’n budgetfout waar mensen in vallen en het is veel moeilijker om eruit te komen.

De drie dingen die ik mijn klanten adviseer om een goed budget te maken is uitgaven bijhouden, financiële doelen stellen en een Able to Save. Kinderen moeten bijhouden wat ze aan chips hebben. Ik weet dat volwassenen onkruid in hun kleding krijgen, zodat ze kleren dragen die hen niet meer passen. Je moet weten hoe je je geld de eerste maand hebt uitgegeven. Als je het de volgende maand volgt en je komt aan het eind van de maand en je denkt waar ben je de fout in gegaan?

De eerste stap is het bijhouden van uw uitgaven. Hoe moeilijk is het? Het is iets wat we allemaal doen. We krijgen iPhone applicaties om onze uitgaven bij te houden. Dat betekent dat we al onze uitgaven in de iPhone app moeten invoeren. Dit kan ik doen, maar mijn man is de beste en hij kan het zonder mij opnemen. Laat je hierdoor niet ontmoedigen want de iPhone app zal je tijd besparen omdat hij zo klein is. Het zou niet langer dan 20 seconden moeten duren. Je zou ook op Google kunnen springen om je uitgaven bij te houden want het is gratis.

Leg uw uitgaven vast terwijl u ze volgt. Het doel is volkomen eerlijk te zijn tegenover uzelf en te zien waar u kunt bezuinigen. Dit is het moment om te handelen in slechts één woord en dat woord is herziening, dit zet u ertoe aan uw uitgavengewoonten te herzien.

De volgende stap is het stellen van financiële doelen. Wat zijn uw doelen, wilt u een huis kopen, een auto, een cruise maken? Wat het ook is, stel uw doel het en met alle middelen die nodig zijn gebruik maken van uw budget om het te bereiken. U wilt niet 5 jaar terug in deze situatie zitten. U bent nu in uw vijftiger jaren dus leef onder uw stand en leer van uw geld te genieten want in deze positie kon u dat niet.

Samengevat kunnen deze drie stappen, indien correct gevolgd, u helpen minder uit te geven, geld te besparen en rijkdom te verwerven. Creditcards moeten worden gebruikt voor het gemak, niet omdat ze niet verantwoord zijn. Nu zou u een goed begrip moeten hebben van budgettering en hoe het werkt.

In de volgende post ga ik verder met budgetteringstips en laat ik zien hoe je je budget kunt gebruiken.

lees meer:

Financieel adviseur Den Bosch

Schuldhulpverlening Den Bosch