Hoe om te gaan met een bewakingsagent

Beveiliging Zoetermeer

 

Wanneer een bewakingsagent op het terrein rondloopt, per auto, helikopter of te voet, draagt hij een aantal voorwerpen met zich mee: een breed scala aan gadgets, waaronder verrekijkers, videocamera’s, nepvuurwapens en tijdschriften met kogels. Deze kunnen hem helpen bij deze taken:

– Een onbeheerde auto kan een doelwit zijn voor overvallers als de auto niet beveiligd is. De aanwezigheid van de beveiliging kan een STOP op het misdrijf zetten voordat het gebeurt.

– Een onbemande vrachtwagen kan langs de weg worden tegengehouden om een huiszoeking naar wapens of drugs uit te voeren.

– Een geïsoleerd kantoor of werkruimte kan grondig worden doorzocht tijdens een huiszoeking. Dit gebeurt met de hulp van de collega’s.

– Een bouwplaats kan grondig worden doorzocht tijdens een huiszoeking.

– Een woonwijk kan worden doorzocht als een beveiligingsbeambte niet zeker is van de aanwezigheid van mensen of wilde dieren.

– Dergelijke locaties kunnen locaties zijn voor opleidingen en seminars waarvan bekend is dat de deelnemers/exposanten gevaarlijk zijn.

2. In de gaten houden

Afgezien van vrachtwagens kunnen veiligheidsagenten in actie komen door naast een voertuig te rijden of te lopen. Dit is een regelrechte must, hoewel een goed bewustzijn alleen kan worden bereikt door zich bewust te zijn van het feit dat een voertuig vaak een doelwit is voor criminelen. Alert en bewust zijn betekent ook proactief zijn. Wanneer u bijvoorbeeld een onbeheerde auto ziet met papieren erin, is het niet voldoende om op te staan en een onderzoek in te stellen; u moet ingrijpen en de bestuurder tot kalmte manen.

3. Inzichtelijk zijn

Dit vereist veel geduld. Je moet je niet inhouden en toegeven aan je instincten; vooral in een gespannen situatie. Zelfs dan is er geen zekere manier waarop u kunt garanderen dat de verdachte u niet gewoon zal neerschieten. Als ze dat niet doet, kan ze zelfs andere onschuldige mensen in het nauw brengen.

4. Kritisch zijn

Net als reageren op een noodoproep, is kritisch denken ook een onderdeel van onvoldoende zelfbeheersing. Je probleemoplossend vermogen heeft je al in staat gesteld om de dag te redden, dus wees nooit bang om je instincten te gebruiken. Je moet echter tegelijkertijd afstandelijk en objectief zijn.

5. Het Kolbe-esque moment vermijden

Dit is waar het heel erg mis kan gaan. Kolbe beschrijft een bepaalde noodsituatie waarin een moeder met kleine kinderen besloot te rijden terwijl ze met een vreemde aan de telefoon sprak. De vreemdeling (die serieus was) vertelde haar dat hij haar midden in de nacht was komen helpen om zijn vermiste familielid te zoeken. Hij vroeg haar vervolgens of zij zich had bedacht om haar kinderen bij haar achter te laten? Zij ontkende deze verklaring. Vervolgens verklaarde hij dat het onwaarschijnlijk was dat hij in zo’n puinhoop terecht zou zijn gekomen, omdat hij gewend was overdag te rijden. Hij raadde haar aan zich om te kleden en moet gemerkt hebben dat de recherche bezig was met een huiszoeking op de plaats waar hij zich bevond.

K Kolbe somt de gevaren op waarmee individuen te maken krijgen wanneer zij hun carrière in dienst stellen van de burgerwacht. Er wordt van je verlangd dat je snel handelt, maar je hoeft niet altijd je instincten te crediteren. Kolbe impliceert dat het vaak veiliger is je natuurlijke oordeel te laten prevaleren.

 

LEES MEER :