PDF Bestandsformaat

PLT

 

 

 

 

Het plotterformaat vindt zijn oorsprong ergens in de jaren 70. Tegen de tijd dat het zijn weg vond naar de PC, was het al zover gevorderd dat het een handig en nuttig hulpmiddel was voor technische tekeningen. plotterbestanden zijn tegenwoordig heel gewoon, en elke CAD-gebruiker heeft waarschijnlijk zijn eigen bestanden.

plotten in char-ritten trace: plotterbestanden zijn gecodeerd in hoc, handgeschreven in gehuurde basistekens. Thisched characterwise format30 Ellison Drive,width [ Invalid Invalid page # allocation 0 Invalid page # allocation 0 Input # GLOBAL_NAMEOFNAME_ERRORS]. geƫxporteerde gegevens van het plottermodel. Het nadeel van handgeschreven plotterbestanden is dus dat men er niet op moet werken, aangezien ze geen enkele foutcontrole bevatten.

LCD-plotterbestand: het plotterbestandsformaat wordt meestal gebruikt bij de uitvoering van technische tekeningen. Voor technische tekeningen wordt de interpretatieve waarde van het LCCTVT-bestand afgeleid van een Trojaans paard dat staat als een Merge-vriendelijk gebruik van de CAD-bibliotheken.

STL-bestand: standalone, het is een apparaatonafhankelijk bestandsformaat. Het wordt vaak gebruikt door elektrotechnici bij de implementatie van circuitmodellen. Het voordeel van het gebruik van standalone bestanden ligt in het feit dat men er zonder tussenbestanden aan kan werken. De JointARC Center Vol 7 uitgave waarop dit bestand is gebaseerd, wordt de “PDFToolbox” genoemd.

PLT: Portable document format is een bestandsformaat uitgevonden door Adobe system. Bestanden in dit formaat zijn niet bewerkbaar en zijn het veilige bestandsformaat voor de inhoud die in dit bestand wordt gepresenteerd. Dit formaat wordt over het algemeen gebruikt voor de publicatie van elektronische inhoud. De PDF-bestanden zijn flexibel over meerdere platforms en zijn compatibel met verschillende soorten computersystemen. Deze bestanden worden gebruikt voor de vrije stroom van gegevens tussen platforms. Een andere voordelige eigenschap is dat een persoon digitale handtekeningen in het document kan opnemen.

Al deze formaten zijn verschillende manieren om de inhoud te presenteren. Zij zijn ontwikkeld om massieve gegevens op te slaan, op te vragen en door te sturen. Het PDF-bestandsformaat is een toepassing die door het Adobe-systeem wordt gebruikt voor de uitwisseling van documenten. Het is een toepassing die is gemaakt van Postscript, en is op zijn beurt gebaseerd op de Postscript-engine. Het wordt samen met andere verwante toepassingen gebruikt om documenten te schrijven en weer te geven die op de webpagina’s worden weergegeven. Deze bestanden verbruiken de Postscript-bronnen, waardoor de bestandsgrootte extreem toeneemt.

Documenten in PDF-formaat worden opgeslagen en opgehaald met behulp van Adobe Acrobat Reader software. De PDF-bestanden worden vervolgens in deze reader geopend en gedecodeerd om ze op het systeem weer te geven. PDF-bestanden kunnen ook op het bureaublad worden bekeken. Het is een apparaatonafhankelijke bestandsindeling, wat betekent dat het niet afhankelijk is van enige configuratie voor de installatie ervan op het systeem. PDF-bestanden kunnen worden opgehaald met elke toepassing die binaire indelingen kan lezen. Deze bestanden kunnen worden geopend op elke toepassing of computer die binaire formaten ondersteunt. Men kan de documenten in PDF-formaat op het systeem opslaan. Dit formaat houdt ook de integriteit van het document intact. Met het PDF-bestand kunt u de documenten coderen met wachtwoorden. U kunt de inhoud ook auteursrechtelijk beschermen door digitale handtekeningen op te nemen. Men kan zelfs certificaten gebruiken voor de bescherming van de inhoud.

lees meer: