Uw huis organiseren

Professional organizer

 

 

 

 

Om een professionele organizer te worden, moet je een aantal noodzakelijke stappen nemen, zoals:

Met een beetje begeleiding en de hulp van het groeiende aantal professionele organizers, kunt u het organiseren van uw huis, werk, winkel of elke andere ruimte die u wilt organiseren. Om te beginnen, moet je ontdoen van alle rommel spullen, alle dingen die je vindt rommelig. Neem hulp van uw familieleden om te beslissen welke dingen u weg moet doen. Het wegdoen van onnodige bezittingen en spullen zal u helpen bij het organiseren van uw kast, interieur en het kantoor veel effectiever. Het zal u veel helpen om uw huis, bureau of kantoor te ontruimen. Echter, voordat u kunt organiseren deze gebieden, moet u eerst uw prioriteiten te realiseren. Dit is het belangrijkste punt dat veel mensen niet begrijpen.

Voordat u de grote beslissing van de-cluttering, is het zeer belangrijk om jezelf een aantal vragen stellen, zoals: “Wat is het doel van deze objecten?”. Wat is het nut van het hebben van een hele puinhoop van rommel? “Is het beter om te organiseren of om zich te ontdoen van hen?”. Dit zijn de vragen die u zich misschien wilt stellen voordat u uw zakken leegmaakt en die onschatbare bezittingen in hun aangekochte kisten onderbrengt. De voorwerpen die geen nut meer hebben, horen thuis in de prullenbak. Deze voorwerpen kunnen zijn: kleren die niet meer nodig zijn door de leden gebroken computer printers video games, enz. Maak de beslissing om de-clutter en meedogenloos te zijn, zul je beginnen te beseffen je geest is duidelijker en dingen zullen rustgevende gemakkelijk.

De volgende stap vanaf dit punt is het maken van een “De-Clutter Lijst”. Ga door elke kamer en zorgvuldig samenstellen van een lijst van alle spullen die is gestapeld, raviolet gescheurd of zelfs gewoon Opslagruimte. Bij elke kamer situatie, vraag jezelf af of je deze voorwerpen nodig hebt in die kamer of zelfs in een andere kamer. Zeg gewoon: “Ik zal het uitproberen, als het werkt, is het weg.” Zodra u besluit over de kamer waarin u wenst te de-clutter, een kijkje nemen rond en dan beslissen wat er niet in uw nieuwe De-Cluttered kamer.

Na het beslissen over de kamer die u wilt ont-kloppen, beslissen over hoeveel tijd je wilt, hoeveel spieren je wilt uit te werken en de specifieke technieken van waaruit te ont-kloppen. Bijvoorbeeld, als je moet gaan door 20 laden in een dag, wilt u misschien de linkerkant en keuken en badkamer laden te pakken en beginnen met het schoonmaken van de ruimte van boven naar beneden. U kunt ook rekening houden met zelf-dispositie en beslissen over welke om zich te ontdoen van wat.

Begin met opruimen in de woonkamer. Begin met alle tijdschriften, kranten of catalogi die je nooit bekijkt, tijdschriften die je niet leuk vindt of mails in je enveloppen. Wat die oude tijdschriften ook zijn, je moet ze uit de woonkamer halen door ze met een stuk karton tegen de muur te zetten, zodat je gepoetst en beschermd bent. De kranten kunnen ook in een doos worden gedaan en in de recyclagebak worden gegooid. Ook belangrijk is het om een bepaalde plaats te bepalen waar je alle spullen die je gaat weggooien neerzet, of dat nu een zak buiten de vuilnisbak, de vuilnisbak of de oprit is.

Een andere belangrijke plek om te ontstoppen is de keuken. Houd je keuken rommelvrij door jezelf af te vragen: “Ik ben aan het koken voor de gasten van vanavond, kun je iets gebruiken?” Zodra je erachter komt dat je het niet kunt gebruiken, is het tijd om het in de prullenbak te gooien, de afwas is klaar voor de volgende dag. Breng het zilverwerk naar buiten, potten en pannen en apparaten moeten worden gerangschikt in de keukenlades. Je moet je huishoudelijke spullen scheiden van je keukenspullen en die spullen in een prullenbak gooien.

Als je kinderen hebt, hebben ze misschien speelgoed of kunstmateriaal waarvan je denkt dat het kostbaar is en niet te veel ruimte in beslag mag nemen. Dit zal meestal helpen, maar je moet ze nog steeds organiseren zodat je kinderen ruimte hebben om te bewegen of te spelen. Kleiner speelgoed moet altijd in de opbergkast worden gezet. Groter speelgoed kunt u het beste in een plastic draagtas doen.

Maak een hard onderhoud van uw kast, laden en kasten. Maak ze om de zoveel tijd schoon en zorg ervoor dat ze er goed uitzien, zodat u de spullen van vandaag kunt gebruiken zonder al dat gedoe dat u af en toe naar de vuilnisbak in huis moet.

lees meer: