Waarom werken in Europa?

Bedrijfsveiligheid

 

 

 

 

Informatiebeveiliging binnen bedrijven krijgt een nog groter belang als u uw gegevens digitaal kunt opslaan.

De bezorgdheid over de veiligheid in Europa is zeer groot en uit een Oostenrijkse studie die in 2000 in opdracht van het Vlaams Parlement werd uitgevoerd en waarbij een twaalftal topmanagers van bedrijven werden ondervraagd, bleek dat het aantal verbodsbepalingen voor speelgoedgeweren zeer, zeer dicht in de buurt lag van het aantal verbodsbepalingen voor kredietkaarten: “Vleesmessen zijn verboden in vleesverwerkende fabrieken en koelkasten [in vleesverwerkende fabrieken] zijn ook verboden in de kantoren en tijdens de middagpauze. Bij dit laatste is het bijzonder belangrijk om veiligheidsborden aan te brengen. Ook een verbod op het gebruik van drukblikken tijdens de lunch bespaart veel geld op problemen zoals verwondingen. Maar het is ook zo dat werknemers tijdens de lunch aan blikjes kunnen komen door ze te kopen in een convenience store op de werkvloer. Daar wordt niet streng op gecontroleerd, maar het is wel de moeite waard om op te letten. Pas later mogen werknemers blikjes drinken en broodjes meenemen naar de fabriek.” Uiteindelijk was er gelukkig zelfs geen sprake van een stijging van het aantal verwondingen bij dozenknippers – de conclusie van de studie was dat de werknemers gerustgesteld konden worden door de aandacht die aan de veiligheid werd besteed.

Thomas Tullmann is consultant e-business bij Securitas. Thijs van Rooden adviseert ook bedrijven over cyberveiligheidskwesties.

Dus waarom in Europa werken? Waarom gaat u niet terug naar de VS, waar u het opneemt tegen de Chinezen, de Russen en wie dan ook die uw computersysteem wil kraken of een virus wil sturen om uw gegevens over te nemen? Het niveau is hier zo hoog dat u het niet meer zou kunnen bijbenen.

Opleiding is de sleutel om klaar te zijn voor de nieuwe veiligheidsuitdagingen in de wereld. En Duitse werknemers profiteren van een test van vaardigheden die zij in andere landen niet kunnen vinden. De waarde van stages, gastdocenten, onderzoeksmogelijkheden en andere studiemogelijkheden in Duitsland is enorm veel groter dan in de VS. Meer dan 70% van de Duitse industriële sollicitanten in pas opgerichte technologiebedrijven komt in aanmerking voor een stageplaats.

Duitse bedrijven behalen hogere winst- en veiligheidsscores in de jaarlijkse beoordeling van SECÖ (Security Company International), die wordt verspreid onder 103 niet-Amerikaanse bedrijven in meer dan 140 landen. Texas Instruments behoort tot de top vijf Amerikaanse bedrijven en is waarschijnlijk het vijfde of zesde Amerikaanse bedrijf dat de hoogste score behaalt. Uw bedrijf zou er goed aan doen te laten zien dat u een internationaal succesverhaal bent en gespecialiseerd bent in de veiligheid van uw werknemers overal ter wereld.

lees meer: