Wat doet een klokkenmaker?

 

Klokkenmaker Breda

 

 

 

 

Wat doet een klokkenmaker?

Klokkenmakers hebben veel werk, het hangt ervan af of ze een catalogus voltooien of veilingen repareren, van het reviseren van de klok binnen frames en uitgebreide onderdelen of stof afstoffen en de buitenkant van de klok vernieuwen, pakkingen, deurknoppen, veren en afdichtingen in koffers om hem klaar te maken voor de verkoop.

Kan een klokkenmaker gek worden?

Nee het is geen grap, ze klokken uit elkaar halen en inspecteren is zeer gevaarlijk, meer dan eender welk uurwerk of klokkenmaker. waarom dit het geval is heeft te maken met waarom de klokkenmaker alleen moet werken, het uurwerk bewegend mechanisme is een oude kneedbare staaf. als je het kan verplaatsen naar een nieuwe plaats kan het beter werken, of veel opnies kunnen verruild worden. de binnenkant van de klok is zelden schoon of de klokkenmaker moet bevochtigers uittesten voor hij aan de buitenkant van de klok kan geraken om het schoon te maken.

Kan ik een klokkenmaker vragen mijn klok te repareren?

Zeker als u tevreden bent met de klok en van plan bent hem te verkopen; maar meestal zal hij er onderdelen uit willen halen om hem te laten werken en er goed uit te laten zien. De meeste klokken moeten gerepareerd en opnieuw gekocht worden om ze te laten werken, want ze hebben onderhoud nodig.

Kan ik een klokkenmaker inhuren?

Nee, niet noodzakelijk. Er is niet veel vraag naar. Bill Vitable, de klokkenmaker op PBS, runt echter een succesvol veilinghuis maar werkt nog steeds alleen om zijn geld te verdienen en de reparaties gedaan te krijgen. Maar een klokkenmaker inhuren is misschien een beter alternatief dan wachten tot de reparaties klaar zijn of beter nog, de klokkenmaker de klus laten klaren of voor u laten maken.

lees meer:

Antieke klokken Breda

Restauratie klokken