Zeilopleidingen

Vaarbewijs cursus

 

 

 

 

 

De kleine binnenwateren vormen een leerervaring die veel weg heeft van een universitaire studie. Kleiner en betaalbaarder dan studeren op een grote universiteitscampus; u kunt uw maritieme kennis en loodslessen in een veel intiemere omgeving krijgen. De cursussen worden beheerd en geleid door Yachting Schools.

U zeilt in een yachutvormig vaartuig met een stijve romp. U kunt er zeker van zijn dat u zeilt in het eigen klaslokaal van de Yachting School. Uw instructeur zal zowel een leraar als een leerbegeleider zijn. Uw instructeur zal u kort en bondig alle basisinformatie over het zeilen bijbrengen en u in staat stellen verzekerd te zijn van het zeilen voordat u zich op eigen houtje waagt.

Al het materiaal dat u nodig heeft om te leren zeilen op een schip van welke grootte dan ook is inbegrepen in deze zeilopleidingen. Ze leren u alles wat u moet weten om een schip van welke grootte dan ook te zeilen. Dit omvat onder andere:

Andere zeilcursussen zijn uitsluitend voor diegenen die willen zeilen in nieuw ontworpen of op maat gemaakte schepen. Deze nieuwe schepen zijn speciaal gebouwd voor internationale wateren en alle regels die gelden voor internationaal zeilen zijn in deze nieuwe schepen verwerkt. Vanwege het internationale reislustige karakter van mensen zijn deze nieuwe zeilboten alleen beschikbaar bij specifieke zeilscholen.

De vraag betreffende de vaarvoorschriften wordt natuurlijk van het grootste belang. Deze nieuwe voorschriften zijn erop gericht het varen met kleine vaartuigen zoals zeilboten en rovers voor iedereen gemakkelijker te maken. Dit heeft tot veel verwarring geleid voor de beginnende zeiler, aangezien al deze voorschriften nu als geschreven wet bestaan. U kunt er zeker van zijn dat u aan het eind van uw cursus de basis zult kennen en voldoende kennis zult hebben om aan alle zeilregels te voldoen.

De cursussen leren u hoe u met een kajak of kano kunt varen. Een basis kajak is een houten zeilschip met een platte bodem en noiddles of galerijen onder het dek. Ze zijn uitgevonden in Nieuw-Zeeland en de eerste kolonisten gebruikten ze meteen. Een kano is een tweede stadium van een kajak. Het heeft een zelf aandrijvende of interne motor en meestal ongeveer 16 of meer passagiers.

De volgende in het spectrum van zeiltraining is het vrachtschip. Vrachtschepen zijn enorm en hebben over het algemeen hoge plafonds, die samen voor uiterst moeilijke zeilomstandigheden zorgen. Het is 9 tot 10 meter lang en bijna altijd uitgerust met schijnwerpers.

De volgende in de klassen is de zeilschool. Een zeilschool is een zeer elementair Open Water zeilvaartuig dat nuttig is voor het planten en plukken van vistuig en voor het repareren van de zeilen.

De volgende in de klassen is deADA (American River Assistance Corporation) gecertificeerde kleine zeilboot. De Small Benefit Enterprises Open Water Society (SAFS) is een goed erkende recreatieve boot organisatie en vereniging voor de bevordering en het onderwijs van kleine vaartuigen technologie en principes.

In de klassen is ook het drijf hulpmiddel voor zeilboten opgenomen – Drijf hulpmiddelen zijn inrichtingen die de zeilboot helpen zich op zeeniveau te handhaven.